Directorul Direcției Generale Control a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, avertizează că există modele de măști aflate pe lista produselor periculoase, care nu ar trebui să fie puse în vânzare.

“ATENȚIE: Câteva modele de măști aflate pe sistemul de alertă rapidă RAPEX privind produsele periculoase. Capacitatea totală de filtrare a măștilor este insuficientă, iar măștile nu se adaptează corespunzător la față. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măști, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, a anunțat Paul Anghel pe pagina sa de Facebook, unde a postat și imagini cu produsele necorespunzătoare.

Președintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a explicat, într-o intervenție la Digi24, că sunt 32 de tipuri de măști care nu au trecut testele europene privind calitatea.

(FOTO: Facebook / Paul Anghel)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.