Devenii pot vota online în programul de bugetare participativă. Ce proiecte propuse de cetățeni au fost selectate în etapa finală

Data:

Nouă proiecte dintre cele 34 înscrise în programul de bugetare participativă derulat de Primăria Deva au fost declarate eligibile, intrând în etapa de vot online care a început luni, 1 iunie.

Devenii sunt invitaţi să voteze proiectele preferate până la sfârşitul lunii iunie. Cetăţenii care doresc să participe la votul online trebuie să se înscrie pe platforma dedicată bugetării participative, de pe site-ul Primăriei Deva, www.primariadeva.ro, accesând linkul: https://deva.decide.direct/ şi să-şi creeze un cont de utilizator care va fi confirmat printr-un cod transmis prin SMS, pe telefonul mobil.

Lista proiectelor declarate eligibile în urma etapei de analiză şi validare:

– Colectare selectivă a deşeurilor în parcuri

– Pauză în mişcare!

– Rastele securizate de biciclete în cartierele de blocuri

– Montare defibrilator automat în incinta Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna”

– Cişmea stradală de apă în parcul de joacă de pe strada Ion Creangă

– Smart Pole WiFi-ul cu energie solară – Deva Smart City

– Reamenajarea locului de joacă din cartierul Gojdu, Aleea Pescarilor

– Mai mult verde într-un oraş gri

– Ghid digital „Deva City App”

La sfârşitul etapei de votare, vor fi selectate proiectele cu cel mai mare număr de voturi obţinute, în ordine descrescătoare, până la atingerea bugetului alocat bugetării participative, conform regulamentului.

Persoanele care nu au acces la Internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot solicita suport din partea municipalităţii, pentru a-şi putea exprima votul.

Rezultatele votului vor fi publicate pe www.primariadeva.ro în perioada 1-2 iulie 2020.

Proiectele declarate câştigătoare vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Deva şi vor fi implementate într-o perioadă de maximum doi ani. Toate detaliile cu privire la proiectele înscrise în programul de bugetare participativă 2020 pot fi consultate pe www.primariadeva.ro.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.