Intrare liberă la Muzeul Orașului Oradea, de 1 iunie

Data:

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural situat în Piața Emanuil Gojdu, nr. 39-41 (Cetatea Oradea) își deschide larg porțile pentru copii, dar și pentru părinți și bunici cu prilejul Zilei Copilului (1 iunie), a anunțat Primăria Oradea.

Cei mici vor putea descoperi o serie de povești și istorisiri despre oraș și Cetatea Oradea, având totodată prilejul de a se bucura de câteva expoziții interactive, precum cea dedicată genialului Leonardo Da Vinci și modului în care acesta a înțeles să utilizeze forța apei, aerului sau focului pentru a pune în mișcare felurite mecanisme, cea dedicată vieții la curtea regelui Matia Corvin (cuprinzând figurine tridimensionale, efecte vizuale şi sonore, jocuri şi jucării medievale, scene tematice), ori cea avându-l ca protagonist pe legendarul general Traian Moșoiu.

De asemenea, se va putea vizita și Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea (str. Primăriei nr. 25).

Programul de vizitare va fi între orele 10:00 și 18:00, intrarea este liberă.

Vizitarea expozițiilor se va face în condiții de maximă siguranță. La intrarea în muzeu este măsurată temperatura, accesul permițându-se doar cu purtarea obligatorie a măștii de protecție, vizitatorilor li se oferă gratuit soluții de dezinfectare a mâinilor, traseul de vizitare este indicat cu săgeți indicatoare.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Opt percheziţii la persoane care sunt bănuite de furtul unui seif cu bani 

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, înscrisuri (bonuri de casă cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 staţii de emisie-recepţie şi obiecte vestimentare.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.