O companie specializată în neutralizarea deșeurilor medicale investește în Sfântu Gheorghe

0
120

Societatea AKSD România, o companie specializată în neutralizarea deșeurilor medicale, a concesionat o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe (Câmpul Frumos).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Conducerea Parcului Industrial Câmpul Frumos a semnat un nou contract de concesionare pentru un teren din incinta parcului.

Potrivit Primăriei Sfântu Gheorghe, AKSD România a primit în folosinţă o suprafaţă de 4.470 mp, urmând să înfiinţeze o unitate de colectare şi gestionare a deșeurilor medicale, deșeuri care vor fi neutralizate termic în sterilizatoare cu sistem integrat. Societatea va construi o hală de procesare dotată cu o linie tehnologică nouă în vederea desfășurării activității.

„Investiția societății AKSD Romania va duce la creșterea calității serviciilor medicale. Este deja al doilea contract semnat după declanșarea crizei, lucru care atestă faptul că oferim condiții favorabile realizării investițiilor”, spune directorul Parcului Industrial, Miklós Zoltán.

Suma investită de AKSD Romania este de aproximativ 3,7 milioane de lei, iar prin realizarea investiției se vor crea 12 locuri de muncă. „Având în vedere faptul că 40% din cantitatea totală de deșeuri colectate provine din această zonă, din motive logistice am luat decizia de a înființa un punct de lucru regional. În alegerea locației au contat dotările infrastructurale, condițiile favorabile, respectiv comportamentul proactiv, agil al administrației parcului”, a declarat administratorul AKSD România, Baranyai József.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania