fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEVIDEO. Cataloage, carnete de note și caiete de teme, în format electronic....

VIDEO. Cataloage, carnete de note și caiete de teme, în format electronic. Platformă online gratuită de educație, în județul Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Administrațiile locale din județul Sibiu au la dispoziție o platformă online gratuită pe care o pot utiliza în școlile pe care le administrează pentru facilita procesul de învățare.

Este vorba despre platforma EduXpert, realizată de un start-up al firmei SOBIS, care și-a dovedit deja funcționalitatea în localitatea sibiană Gura Rîului, una dintre localitățile pilot din județul Sibiu unde școala folosește de mai multă această platformă.

Programul aduce laolaltă în format electronic cataloagele din cancelarie, carnetele de note, chiar și caietele de teme ale elevilor și ușurează comunicarea între elevi, respectiv părinți și cadre didactice.

Un alt avantaj al programului este că nu necesită cont de e-mail pentru înregistrare, e suficient un nume și o parolă, iar elevii își pot vizualiza nu doar notele și orarul, ci și temele. Peste 400 de elevi și profesori de la Școala Gimnazială “Aurel Decei” din Gura Rîului utilizează deja acest program. Părinții primesc notificări pe telefon cu notele luate de copii și află aproape instant despre absențe.

Directorul unității de învățământ poate urmări activitatea cadrelor didactice, lucru care s-a dovedit util în perioada pandemiei. Și pentru profesori a fost un mare avantaj: nu primesc  temele de la elevi prin sute de mesaje care le intră pe telefon la diverse ore, ci le verifică pe toate aici, într-un singur loc. Pot da lucrări de control care se arhivează aici și tot aici dau și rezultatele.

Consiliul Județean Sibiu invită cât mai multe autorități locale din județ să intre în acest program pilot. Înscrierile se fac prin intermediul Solidari Pentru Sibiu, platformă administrată de CJ Sibiu, prin telefon la numărul 0786 887 589 sau prin e-mail, la adresa solidari.sibiu@cjsibiu.ro.

Aplicația va fi pusă la dispoziție gratuit școlilor, iar pentru copiii care nu au aparatura necesară se vor găsi soluții alături de parteneri din mediul privat.

„Toți copiii merită o educație de secol XXI. Pandemia ne-a arătat o dată în plus că accesul la educație e favorizat de tehnologie. Invităm cât mai multe autorități locale din județ să intre în acest program pilot, aplicația le va fi pusă la dispoziție gratuit școlilor, iar pentru copiii care nu au aparatura necesară vom găsi soluții alături de parteneri din mediul privat. Nu putem aștepta mereu să vină soluții de la nivel central, unele probleme le putem rezolva noi local, de dragul copiilor noștri – pentru că de educație depinde viitorul”, a declarat președintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.