FOTO. Aproape 3000 de vizitatori în doar trei zile, la Muzeul ASTRA din Sibiu

Data:

Muzeul ASTRA din Sibiu s-a bucurat de un public numeros în weekend-ul care a trecut și cu ocazia Zilei Copilului. 2925 de persoane au vizitat muzeul sibian în perioada 30 mai – 1 iunie.

În această perioadă, la Muzeul ASTRA a avut loc evenimentul Târgul Național de Jucării, ediția a 13-a, dar transformat față de cum îl cunoaște publicul. În locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă și Oița năzdrăvană.

“Au fost folosite peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei ne-au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în comment-urile de pe pagina noastră de Facebook. Participanții au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte. Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării”, a explicat purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

În 1 iunie, de Ziua Copilului, intrarea a fost liberă în Muzeul ASTRA pentru toții vizitatorii cu vârsta până în 18 ani. Week-end-ul trecut a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meșterul olar și oala fermecată, Moara norocoasă și Oița năzdrăvană rămân aici până în 30 iunie, iar cei interesați pot parcurge traseele între orele 10.00 și 18.00. 

(FOTO: Muzeul ASTRA Sibiu)

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related