Unitățile de învățământ din Târgu Mureș și-au deschis astăzi porțile, în siguranță, pentru elevii din clasele terminale care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Claudiu Maior, consilier al primarului municipiului, susține că toate unitățile școlare au fost dezinfectate în perioada stării de urgență și au fost distribuite încă de săptămâna trecută în școli măști de protecție pentru elevi și materiale dezinfectante. “Ne-am asigurat prin Direcția școli că toate unitățile funcționează în parametri normali, cel mai recent fiind montate 5 boilere electrice la Colegiul Național Unirea. Menționez faptul că triajul în unitățile de învățământ este asigurat de personalul medical aferent acestora. Mulțumesc și îi felicit pe directorii unităților de învățământ, pe dascăli pentru implicare și sunt convins că măsurile ce țin de respectarea normelor în fiecare clasă vor fi respectate, tocmai pentru a-i proteja pe elevi”, a declarat Maior.

Potrivit calendarului avizat de Ministerul Educației și Cercetării, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a vor continua pregătirea în vederea susținerii examenelor până în data de 12 iunie anul acesta.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.