Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat miercuri, la Mediaș, documentele pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnit și Dumbrăveni din județul Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul, cu o valoare de 122 milioane euro, va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Peste 95.000 de locuitori din județul Sibiu vor beneficia de servicii de apă și canalizare la finalul lucrărilor.

Societatea Apa Târnavei Mari va implementa proiectul în 18 unități administrativ teritoriale din județul Sibiu: Mediaș, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Blăjel, Brateiu, Șeica Mare, Biertan, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Bârghiș, Alţâna.

Investiții în rețeaua de alimentare cu apă

– vor fi construiți 139,6 km noi de aducțiune și vor fi reabilitați alți 9,3 km;

– vor fi construiți 74,9 km de rețea de distribuție și vor fi reabilitați 56,3 km;

– va fi reabilitată sursa de apă Arpașu și va fi extinsă sursa de apă Dumbrăveni;

– vor fi construite 25 de stații de clorinare, dar și 25 de rezervoare pentru a fi integrați și puși în funcțiune 19 km de aducțiuni;

– va fi construită o rețea de distribuție de 46,6 km de aducțiune în Copșa Mică.

Investiții în rețeaua de canalizare

– vor fi construiți 34,7 km de rețea de canalizare 20 km conducte de refulare și vor fi reabilitați alți 33,9 km, dar și stația de epurare Șura Mică;

– vor fi integrate și puși în funcțiune 38,8 km de rețea de canalizare în zona Copșa Mică și va fi integrate o instalație de uscare a nămolului.

„Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră cu ocazia aniversării a 753 de ani de atestare a orașului Mediaș, cu prilejul oficializării acestui proiect de o deosebită importanță pentru cetățeni. Este încă un pas pe care orașul dumneavoastră îl face pentru a deveni un pol de dezvoltare în județul Sibiu. Acest fapt se datorează bunei colaborări dintre autoritățile locale și cele centrale, așa cum este normal, de altfel, pentru a putea construi și implementa proiecte de anvergură în beneficiul real al locuitorilor”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că, în primele șase luni ale mandatului său, România a reușit să absoarbă două miliarde de euro, ceea ce înseamnă 6,5% din totalul celor 31 de miliarde, iar în viitoarea perioadă de programare autoritățile publice locale vor beneficia de 13 miliarde de euro datorită descentralizării.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania