S-a redeschis Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, din cadrul Muzeului ASTRA. GALERIE FOTO

0
112
smartcapture

Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului, unitate componentă a Muzeului ASTRA, s-a redeschis miercuri, 3 iunie.

Instituția nu a mai primit vizitatori din 12 martie anul acesta, ca măsură pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

“În prezent, toate măsurile de prevenție și protecție sunt luate, iar unitatea muzeală a fost dotată cu dezinfectant și alte elemente antiseptice / virusologice recomandate de Institutul Național pentru Sănătate Publică. Totodată, personalul din Muzeu a fost instruit cu privire la măsurile pentru combaterea coronavirusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

Inaugurat anul trecut, în 19 mai, Muzeul Țării Secașelor, cel mai nou muzeu din peisajul cultural al județului Sibiu, reunește exponate reprezentative acestei zone, ilustrând aspecte referitoare la istoria, viața cotidiană și ocupațiile românilor, sașilor, landlerilor etc.

Sediul muzeului este într-o clădire aflată în Piața Corneliu Medrea, nr. 31, în zona centrală, în apropierea bisericii greco-catolice și a bisericii evanghelice din Miercurea Sibiului. Lucrările de amenajare au durat un an de zile, iar expoziția de aici cuprinde toate cele patru încăperi ale clădirii. Muzeul conține piese de mobilier, textile, costume tradiționale, mijloace de transport, instrumentar agricol etc., toate puse în valoare (și) prin intermediul mijloacelor audio-video. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu Programul de vizitare al Muzeului Țării Secașelor este de miercuri până duminică, între orele 10:00 -18:00.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.