Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunțat că spitalele din Timișoara declarate COVID în perioada pandemiei, în care accesul pacienţilor non-COVID a fost restricţionat, îşi vor relua activitatea începând de joi şi pentru cazurile clinice obişnuite de dinainte de starea de urgenţă, informează agerpres.ro.

“Având în vedere specificul patologiei, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului ‘Dr.Victor Babeş’ Timişoara, va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare în vigoare. Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibilitatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, citat de agerpres.ro.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.