Municipiul Făgăraș va avea un nou sistem public de monitorizare video, pentru sporirea siguranței cetățenilor și a traficului rutier, a anunțat miercuri primarul localității, Gheorghe Sucaciu.

40 de camere video vor acoperi toate intrările în localitate, întreg tronsonul DN 1 de pe raza municipiului și centrul orașului. Acestea vor fi instalate și în cartierele orașului: Tudor Vladimirescu, Câmpului, Negoiu, 13 Decembrie, Combinat, Creangă și Galați.

Potrivit primarului Făgărașului, dispozitivele sunt de ultimă generație, au vedere pe timp de noapte și vor funcționa 24 de ore din 24, conform legislației în vigoare privind GDPR. Acestea vor ajuta la intervenția rapidă a polițiștilor și, la nevoie, vor fi folosite pentru identificarea persoanelor care încalcă legea. Centrele de vizionare și comandă se vor afla la Poliția municipiului Făgăraș, Poliția Locală și Primăria Făgăraș.

“Proiectul este implementat abia acum, deși l-am demarat în 2017, din cauza contestațiilor. Ca și în cazul proiectelor din trecut, majoritatea contestațiilor sunt făcute de firme care încearcă să blocheze investiții. Dar, am reușit într-un final să dăm ordinul de începere a acestor lucrări de amplasare a echipamentelor. Au început în 25 mai și se vor finaliza în maximum 60 de zile. Contractul are o valoare de 120.000 de lei (cu TVA) și este finanțat din bugetul local. Vechiul sistem de monitorizare nu mai este funcțional, urmând ca o parte din echipament să fie recondiționat și reutilizat”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania