Primăria Brașov a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona Tractorul-Coresi, pe str. Ioan Popasu, proiect finanțat din fonduri europene.

Valoarea estimată a achiziției este de aproape trei milioane de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 iulie, iar durata contractului este 12 luni.

Grădinița va avea o suprafață construită de 279 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 763 de metri pătrați, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.

Grădinița este concepută pentru 90 de copii și va avea cinci săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa: o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. La parter sunt prevăzute două săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. La etajul 1 vor fi amenajate trei săli de grupă, două departamente de materiale didactice și educative, garderobă, două grupuri sanitare și oficiu.

„Astăzi (miercuri – . n. red.) am lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona nouă din Tractorul, zona cu cea mai mare dezvoltare din punct de vedere rezidențial. Este o zonă în care sunt multe familii tinere, cu copii mici, iar construirea unor astfel de facilități pentru educație era o prioritate pentru noi. Mai greu a fost până când dezvoltatorii din zonă au înțeles că aceste unități de învățământ înseamnă creșterea calității vieții pentru cei care cumpără locuințele de la ei, iar primăria, ca să poată construi, are nevoie de teren. (…) După ce vom semna contractul de lucrări, în 12 luni, cetățenii din această zonă își vor putea duce copiii la această grădiniță. Sper ca în curând să lansăm licitația și pentru construirea creșei din acest cartier și astfel să rezolvăm o altă problemă. Pe lângă faptul că brașovenilor din acest cartier le va fi mai ușor să își crească copiii, construirea acestor unități de învățământ înseamnă și o reducere a traficului rutier dinspre acest cartier spre zonele în care funcționează creșe și grădinițe și, implicit, o reducere a poluării”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania