fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIELicitație pentru construirea unei grădinițe în Brașov

Licitație pentru construirea unei grădinițe în Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Brașov a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona Tractorul-Coresi, pe str. Ioan Popasu, proiect finanțat din fonduri europene.

Valoarea estimată a achiziției este de aproape trei milioane de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 iulie, iar durata contractului este 12 luni.

Grădinița va avea o suprafață construită de 279 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 763 de metri pătrați, având regim de înălțime demisol+parter+etaj1+etaj 2 retras.

Grădinița este concepută pentru 90 de copii și va avea cinci săli de grupă, o grupă multifuncţională, sală pentru educatoare, sală de mese, bucătărie cu spaţii tehnice aferente, cabinet medical cu izolator şi holuri cu vestiare. La subsol, vor funcționa: o bucătărie cu spații de depozitare, recepție marfă, o spălătorie cu spații de depozitare lenjerie curată, materiale curățenie, spații tehnice, vestiare, holuri. La parter sunt prevăzute două săli de grupă, cabinet medic și izolator, vestiare copii, birouri administrație. La etajul 1 vor fi amenajate trei săli de grupă, două departamente de materiale didactice și educative, garderobă, două grupuri sanitare și oficiu.

„Astăzi (miercuri – . n. red.) am lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona nouă din Tractorul, zona cu cea mai mare dezvoltare din punct de vedere rezidențial. Este o zonă în care sunt multe familii tinere, cu copii mici, iar construirea unor astfel de facilități pentru educație era o prioritate pentru noi. Mai greu a fost până când dezvoltatorii din zonă au înțeles că aceste unități de învățământ înseamnă creșterea calității vieții pentru cei care cumpără locuințele de la ei, iar primăria, ca să poată construi, are nevoie de teren. (…) După ce vom semna contractul de lucrări, în 12 luni, cetățenii din această zonă își vor putea duce copiii la această grădiniță. Sper ca în curând să lansăm licitația și pentru construirea creșei din acest cartier și astfel să rezolvăm o altă problemă. Pe lângă faptul că brașovenilor din acest cartier le va fi mai ușor să își crească copiii, construirea acestor unități de învățământ înseamnă și o reducere a traficului rutier dinspre acest cartier spre zonele în care funcționează creșe și grădinițe și, implicit, o reducere a poluării”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel

Patronatului European al Femeilor de Afaceri are în conducere o brașoveancă

Patronatului European al Femeilor de Afaceri promovează și sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri național și internațional. De asemenea, organizația reprezintă interesele membrilor săi, atât la nivel național, prin intermediul CNIPMMR, cât și la nivel European.