În acest an nu am văzut absolvenții în robe pe străzi. Nici mașini care claxonează nebun să anunțe bucuria absolvirii. Nici Gaudeamus Igitur nu a răsunat pe străzule orașelor. Absolvenții, fie că au încheiat opt clase sau liceul, au fost privați de toată bucuria și tot fastul încheierii unui episod din viața lor în școală.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primăria Negrești Oaș le-a făcut o surpriză absolvenților de liceu din oraș și a împănzit străzile cu fotografiile lor. Orașul Negrești Oaș este, în aceste zile, un uriaș album de absolvire. Sunt mândri de ei și au vrut să le arate asta. Și să le redea bucuria absolvirii pe care le-a răpit-o acest moment prin care trecem cu toții.

„Ar fi trebuit să vă auzim cântând și traversând orașul plini de emoție și energie tinerească, să ne călcați pragul instituției și să fim la fel de emoționați ca voi, să vă vedem plini de speranță în noua aventură pe care o urmați, primul pas spre marele necunoscut. Și cum toate acestea nu se pot întâmpla pentru că, nu-i așa, trecem prin momente speciale la care trebuie să ne adaptăm, v-am adus noi Gaudeamus-ul și pe voi în mijlocul orașului prin metode inedite.

Vrem să vă asigurăm că ne mândrim cu voi și dacă nu ați avut parte de serenadele pe care le-ați visat, de rochiile și costumele care vă dădeau bătăi de cap, de sonete și muzica pentru banchet, nu fiți supărați, viața vă va oferi multe șanse să vă bucurați. Mult succes la examene! Totul va fi bine!”, a scris primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia fedorca. pe pagina sa de Facebook, alături de albumul de fotografii.

Diriginții claselor a XII nu au lipsit, nici ei, din fotografii. Părinții și bunicii și-au văzut copiii absolvenți de care sunt mândri.Tinerii s-au bucurat, s-au fotografiat alături de pozele lor și au avut un alt fel de absolvire. Una pe care nu o vor uita niciodată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania