“Restart Satu Mare”. Primăria reduce impozitele pentru firmele afectate în timpul stării de urgență

Data:

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, va propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri privind reducerea impozitului și a taxelor pentru firmele – proprietari de clădiri a căror activitate a fost afectată în timpul stării de urgență. De asemenea, se prevăd reduceri de taxe și pentru proprietarii restaurantelor și teraselor, a anunțat municipalitatea.

“Cei care au avut cel mai mult de pierdut din cauza pandemiei au fost firmele din mediul privat. Noi, ca administrație publică locală, trebuie să venim în ajutorul companiilor și să oferim aceste facilități. Îmi doresc să acordăm reducerile maxime pe care legea ne dă voie”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Astfel a fost întocmit și va fi supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre privind instituirea unor măsuri fiscale. având ca obiect :

1. reducerea cu 50% a impozitului anual pe clădiri pentru perioada stării de urgenţă, pentru clădirile nerezidenţiale, folosite pentru activitatea economică proprie sau date în folosinţă , pentru desfăşurarea unor activităţi economice , dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, a fost obligatoriu, potrivit legii, să fie întrerupă total activitatea economică sau dacă se deţine certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.

2. scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri, pentru perioada stării de urgenţă, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

3. scutirea pentru perioada stării de urgenţă, de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice (terase) de către firmele care au fost obligate, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de ministerul economiei, energiei şi mediului de afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.

Modul de acordare a acestor reduceri și scutiri va fi aprobat odată cu hotărârea prin care vor fi instituite facilitățile fiscale. Cererile pentru a putea beneficia de facilitățile fiscale vor putea fi depuse până la data de 15 septembrie anul acesta.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.