Primăria Sibiu a redeschis vineri Centrul de informare turistică din sediul din Piața Mare, după ce acesta a fost modernizat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Acesta va fi deschis de luni până vineri, între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 12.00 și 18.00.

Potrivit Primăriei Sibiu, mobilierul Centrului a fost înlocuit, a fost instalat un nou pupitru de interacțiune cu turiștii, bănci cu încărcătoare pentru dispozitive electronice și a fost creată o mică zonă pentru discuții, cu o masă și scaune. De asemenea, pentru că această încăpere are funcțiune și de sală de expoziții, s-au achiziționat noi panouri de expunere a imprimatelor.

De asemenea, modalitatea de informare a turiștilor a fost îmbunătățită. Pe lângă informațiile oferite verbal de funcționari și materialele de informare tipărite, în Centru au fost instalate cinci ecrane LED pe care vor rula filme informative cu privire la destinația turistică Sibiu, obiective turistice, viața culturală a orașului și modalități de petrecere a timpului liber în Sibiu. Unul dintre ecrane este îndreptat spre Piața Mare astfel încât turiștii să poată primi informații și în afara programului Centrului. Turiștii vor avea la dispoziție și un pupitru cu trei tablete conectate la internet pentru a căuta diverse informații de interes.

În piețele centrale ale Sibiului este disponibilă o rețea de WiFi gratuit – SIBIU FREE WI-FI – care poate fi utilizată în egală măsură atât de sibieni, cât și de turiști.

“Sperăm ca turiștii să revină la noi în oraș cât mai repede. Atât Primăria, cât și operatorii din HoReCa și administratorii de muzee și obiective turistice, ne-am pregătit și am luat măsuri pentru siguranța oaspeților care vor sosi în Sibiu. Astăzi redeschidem centrul de informare turistică din Piața Mare, după ce l-am modernizat, atât ca aspect, cât și ca mod de informare a turiștilor”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania