Știrea că un consilier local, vicepreședinte al PSD Bocșa, a fost ridicat cu mascații și că este considerat capul rețelei de către oamenii legii face înconjurul Banatului zilele acestea.

Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o persoană extrem de cunoscută în orașul Bocșa, chiar dacă oamenii nu-l știu după numele său real, Gabriel Mititescu ci după porecla sa: ”Falcao”. Mai ales după ce acesta a deschis la Bocșa un club cu Pizzerie, sală de fitness, terenuri de sport, locuri cu o adresabilitate publică extrem de ridicată.

Joi dimineață, sub coordonarea procurorilor DIICOT, mascații de la IPJ Caraș-Severin și Jandarmerie descindeau în 32 de locații din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad în vederea destructurării unei ample rețele de trafic de țigarete, o parte dintre membrii rețelei fiind prinși în flagrat de către oamenii legii în decursul anilor 2019 și 2020.

Nouă persoane au fost reţinute, iar pentru alte şapte s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, joi, în Caraş-Severin, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi peste 100.000 de euro, în lei şi valută, ţigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deţinută ilegal şi substanţe susceptibile a fi droguri de mare risc.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna august 2019, în municipiul Reşiţa şi în oraşul Bocşa, s-ar fi organizat două grupări infracţionale, specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări. Scopul membrilor celor două grupări ar fi fost obţinerea de câştiguri prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din Reşiţa şi Bocşa. Grupările ar fi acţionat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse şi transportatori din Arad şi Timiş şi un palier de distribuţie en-detail, între cele două grupuri infracţionale existând elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală.

În perioada 2019-2020, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant delict, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de ţigarete, provenite din contrabandă, estimate la peste 240.000 de lei.

Cât îl privește pe Gabriel Mititescu, adică Falcao, din declarația sa de avere nu reiese că ar avea vre-un drept de proprietate asupra imobilului percheziționat și în care și locuia. Potrivit declarației de avere din anul 2019 (ultima depusă) Falcao declara ca venituri doar indemnizația de consilier local și alocația a două minore. În declarațiile mai vechi apare, însă, și un credit la BCR dar și salarii de la două firme: Insomnia SRL, o pensiune din Bocșa administrată potrivit site-urilor de turism de către Olga Bitterman și la care ”Falcao” se declară când director, când ospătar sau barman și SC ALE Life Sport SRL, societate deținută de către Dorina Neicu unde iarăși, în declarațiile mai vechi se trecea director. Deși la Registrul comerțului pe numele său apar două societăți comerciale, din care una radiată, niciuna nu apare menționată în declarațiile de avere sau interese cu mențiunea că, pe site-ul Primăriei Bocșa, la declarația sa de interese din anul 2016 apare postată de două ori tot declarația de avere!

Recent, pe contul său de facebook, Falcao a postat o fotografie de ziua unuia dintre membrii clanului Corduneanu, alături de care apărea în fotografie. În urmă cu câteva momente judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin a decis arestarea preventivă a lui Gabriel Mititescu și a altor patru persoane, sentința nefiind definitivă dar executorie. Cei cinci fuseseră deja reținuți încă de ieri de către procurorii DIICOT.

”Consider soluția Tribunalului Caraș-Severin una total netemeinică, mai nou constat că la Tribunalul Caraș-Severin tot ce se propune pentru arestare preventivă se admite! Nu mi se pare normal să arestezi pentru infracțiuni de prejudiciu, în speța asta contrabandă, indiferent de numele inculpatului.

Am rămas total dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Tribunalul Caraș-Severin unde constat că suntem puși să face doar apărări formale…

Am declarat contestație împotriva încheierii Tribunalului Caraș-Severin, contestație ce urmează să se judece în câteva zile la Curtea de Apel Timișoara” a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania