Specialiștii Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală CT-RMN din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) au lucrat intens și în perioada stării de urgență și de alertă. În lunile aprilie și mai anul acesta, s-au realizat peste 9200 de investigații de specialitate, potrivit Consiliului Județean Maramureș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În luna aprilie, s-au efectuat peste 3500 de investigații, iar luna mai, peste 5700, majoritatea destinate bolnavilor de pe secțiile spitalului și pacienților Ambulatorului Integrat al unității.

“În perioada aprilie-mai, s-a reușit efectuarea tuturor investigațiilor de înaltă performanță CT-RMN de pe listele lungi de asteptare, cu efortul întregului colectiv”, a declarat medicul șef al laboratorului, dr. Daniela Trenișan.

La Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean activează nouă medici, 25 de asistenți medicali, trei registratori medicali și un fizician.

Laboratorul oferă servicii de radiologie convențională pe cinci aparate, mamografie digitală/ecografie mamară în cabinet dedicat, ecografie generală și specială, rezonanță magnetică nucleară (RMN), osteodensitometrie-DEXA, tomografie computerizată (CT) pe trei aparate (achiziție spirală). De curând, laboratorul a fost dotat cu un CT cu 128 secțiuni, cel mai performant din nord-vestul țării.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania