Specialiștii Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală CT-RMN din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare (SJUBM) au lucrat intens și în perioada stării de urgență și de alertă. În lunile aprilie și mai anul acesta, s-au realizat peste 9200 de investigații de specialitate, potrivit Consiliului Județean Maramureș.

În luna aprilie, s-au efectuat peste 3500 de investigații, iar luna mai, peste 5700, majoritatea destinate bolnavilor de pe secțiile spitalului și pacienților Ambulatorului Integrat al unității.

“În perioada aprilie-mai, s-a reușit efectuarea tuturor investigațiilor de înaltă performanță CT-RMN de pe listele lungi de asteptare, cu efortul întregului colectiv”, a declarat medicul șef al laboratorului, dr. Daniela Trenișan.

La Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean activează nouă medici, 25 de asistenți medicali, trei registratori medicali și un fizician.

Laboratorul oferă servicii de radiologie convențională pe cinci aparate, mamografie digitală/ecografie mamară în cabinet dedicat, ecografie generală și specială, rezonanță magnetică nucleară (RMN), osteodensitometrie-DEXA, tomografie computerizată (CT) pe trei aparate (achiziție spirală). De curând, laboratorul a fost dotat cu un CT cu 128 secțiuni, cel mai performant din nord-vestul țării.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.