Medicii neurochirurgi de la Spitalul Județean din Sibiu au realizat vineri o intervenţie neurochirurgicală complexă de extirpare a unei tumori cerebrale gigant de la un pacient non-Covid de 60 de ani, din județul Brașov, a cărui viață era pusă în pericol.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de o echipă condusă de dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu, din care au mai făcut parte dr. Vladimir Roșca, medic specialist neurochirurgie, și dr. Cosmin Cândea, medic rezident neurochirurgie, a anunțat vineri Spitalul Județean din Sibiu.

„Pacientul a fost internat ieri prin Unitatea de Primiri Urgențe, fiind diagnosticat cu  o tumoră cerebrală gigantă care îi punea viața în pericol, prin comprimarea creierului. I s-au efectuat analize medicale, inclusiv testul pentru COVID-19. După studierea atentă a cazului am decis intervenția chirurgicală și am practicat rezecția completă a tumorii care a avut o mărime de 6/5 centimetri”, a explicat dr. Vicențiu Săceleanu.

Intervenția chirurgicală, efectuată cu microscopul operator performant din dotarea secției, a durat aproximativ patru ore. Operația a fost un succes și urmează ca pacientul să fie suspus unor controale post operatorii amănunțite.

“Ne exprimăm satisfacția că această operație a fost o reușită. Nu este pentru prima dată când extirpăm tumori de mari dimensiuni în secția de neurochirurgie, fapt care indică profesionalismul colectivului secției. Dar în primul rând ne bucurăm că putem din nou să servim interesele pacienților, în acest context complicat creat de noul tip de coronavirus”, a adăugat dr. Vicențiu Săceleanu.

În momentul de față pacientul este sub supraveghere post-operatorie de specialitate, este stabil si  va intra într-un program de recuperare.

“Așa cum am promis, reintroducem treptat în circuit secțiile spitalului și facem totul pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medicale complete și complexe”, a declarat managerul Spitalului Județean din Sibiu, Liliana Coldea.

(FOTO: Spitalul Județean din Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania