Turiștii vor putea face plajă și pe prosop, nu doar pe şezlong

Data:

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi a fost modificată o hotărâre a Executivului pentru a permite accesul pe plajă şi în cazul persoanelor care nu folosesc şezlonguri, informează agerpres.ro.

“Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce priveşte plajele amenajate cu şezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a precizat Dancă, la finalul şedinţei de Guvern, citat de agerpres.ro.

(FOTO: Pixabay.com)

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

REPORTAJ FOTOTURISTIC: Șuncuiuș, tărâmul celor curajoși

O zi minunată dovedită prin poze, zâmbete și amintiri de neuitat. Am fost la Șuncuiuș, județul Bihor, unde am avut o experiență ce greu se poate explica în cuvinte. Totuși, am încercat...

A fost aprobat Planul de acțiune pentru valorificarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competitivității turismului

Obiectivul general al planului de acțiune îl reprezintă valorificarea patrimoniului național cultural în vederea creșterii competitivității economice și promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate.