Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), împreună cu partenerii săi, va subvenționa 138 de locuri pentru admiterea 2020. În total vor fi 2.980 de locuri fără taxă, a anunțat instituția de învățământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La admiterea din iulie 2020, care se va desfășura în cea mai mare parte online, ULBS va suplimenta numărul locurilor fără taxă pentru studiile de licență, master și doctorat. Un număr de 138 de locuri vor fi subvenționate din surse proprii, acestea adăugându-se celor 1.744 de locuri bugetate alocate de Ministerul Educației pentru programele de licență și 959 pentru programele de master.

În total, ULBS va scoate la concurs, pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF), peste 5.700 locuri pentru studiile de licență și masterat, în sesiunea vară 2020. Dintre acestea, 3.700 sunt locuri pentru studii de licență, 1.744 reprezentând locuri subvenționate (fără taxă). Pentru studiile de masterat vor fi alocate 2.050 de locuri, din care 959 de locuri subvenționate (fără taxă), iar pentru învățământul cu frecvență redusă (IFR) și învățământul la distanță (ID) vor fi scoase la concurs 1.045 de locuri cu taxă (880 locuri pentru învățământul de licență și 165 la master).

„Prin aceste locuri suplimentare dorim să venim în sprijinul tinerilor care își doresc să studieze la ULBS. O parte din cele 138 de locuri vor fi susținute prin granturile inițiate de către universitate, iar restul vor fi oferite de companiile partenere”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Distribuția locurilor suplimentare

La nivelul studiilor de licență:

53 de locuri subvenționate de către ULBS;

5 locuri subvenționate de compania KeepCalling;

5 locuri subvenționate de compania Merk Class;

1 loc subvenționat de structuri independente de exercitare a unor profesii;

20 de locuri subvenționate printr-un proiect CNFIS-FDI.

La nivelul studiilor de master:

28 de locuri subvenționate de către ULBS;

25 de locuri subvenționate de compania Continental Automotive Sibiu;

1 loc subvenționat de structuri independente de exercitare a unor profesii.

Cele 138 de locuri destinate studenților care vor fi admiși în anul I de studii se adaugă locurilor de studenți din anii superiori, care beneficiază deja de sprijin financiar din partea unor instituții precum Fundația Michael Schmidt, Continental Automotive Sibiu, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

Pentru anul universitar 2020-2021, în numărul total de locuri scoase la concurs sunt incluse și acelea cu destinație specială, alocate de Ministerul Educației și Cercetării:

LICENȚĂ:

–   5 locuri destinate candidaților de etnie romă;

– 34 de locuri destinate candidaților care au absolvit licee situate în mediul rural;

– 44 de locuri destinate românilor de pretutindeni;

– 120 de locuri pentru domenii prioritare.

MASTER:

–   1 loc destinat candidaților de etnie romă;

– 19 locuri destinate românilor de pretutindeni;

– 86 de locuri pentru domenii prioritare.

În ceea ce privește studiile doctorale, la nivelul ULBS au fost alocate 150 de locuri, din care 48 fără taxă (aici fiind incluse și 5 locuri destinate românilor de pretutindeni). Și pentru acest tip de studii, ULBS subvenționează un număr de 10 locuri.

Înscrierile online la facultățile din cadrul ULBS vor începe în 6 iulie, pentru toate formele de învățământ (IF, ID, IFR).

Calendarul admiterii pentru fiecare specializare în parte poate fi consultat la adresa https://admitere.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/2020/Calendar%20admitere%202020.pdf.

Cei care doresc să se înscrie la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS au la dispoziție oferta educațională completă pe site-ul universității:https://admitere.ulbsibiu.ro/ro/oferta/. Situația în timp real a numărului de candidați înscriși la fiecare facultate din cadrul ULBS va putea fi consultată la adresa http://stats.ulbsibiu.ro/ro/inscrisi/index.php.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania