Investiție de 24 de milioane de euro la Timișoara pentru modernizarea Căii Bogdăneştilor

Data:

Primăria Municipiului Timişoara a semnat, vineri, contractul privind proiectarea şi execuţia modernizării infrastructurii de transport de pe Calea Bogdăneştilor, valoarea investiţiei fiind de 24.000.000 de euro, cea mai mare parte a finanţării provenind din fonduri europene.

Lucrarea va trebui finalizată în doi ani şi jumătate.

Primarul Nicolae Robu a declarat că modernizarea tramelor stradale prevăzute în contract, parte a proiectului “Pasaj Solventul”, reprezintă o lucrare majoră, care va schimba radical şi funcţionalitatea arterei rutiere respective, dar şi aspectul urban. Liniile de tramvai extinse aici vor trece pe sub cel mai mare pasaj subteran care intră şi el în construcţie, “Solventul”, care va costa 30.000.000 de euro, peste care vor trece nouă linii de cale ferată.

“Avem finanţare europeană. Noile linii de tramvai, în lungime de 5 kilometri, vor străbate Pasajul Solventul, iar la ieşirea din pasaj vom avea un sens giratoriu din care o ramificare va fi spre Canalul Bega, peste noul pod Solventul, care va realiza o nouă legătură extrem de importantă între partea de S-SV cu cea de nord a oraşului. Se va ajunge la o nouă arteră de circulaţie în oraş, care acum nu există. În zonă vor fi mai multe lucrări, inclusiv un bypas la Inelul 4, care va asigura descărcarea unei părţi a traficului pe acest traseu pentru a nu fi supraîncărcat bulevardul Dâmboviţa”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Traseul noilor linii de tramvai de pe Calea Bogdăneştilor va cuprinde şapte staţii pentru transportul public, vor fi două benzi auto pe fiecare sens, cu liniile de tramvai pe mijloc, care în Pasajul Solventul vor fi înierbate şi vor avea un sistem de irigare care să menţină permanent iarba proaspătă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Zeci de elevi și studenți participă la prima ediție a Asthmathon by OncoGen căutând soluții pentru a schimba calitatea vieții pacientului alergic/astmatic

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, Asociația OncoGen și partenerii organizează, în zilele de 14 – 15 mai a.c., la sediul OncoGen Timișoara, un eveniment inedit: prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).

Stejarul plantat de Regele Ferdinand în data de 1 mai 1923, va fi înlocuit cu unul plantat de Majestatea Sa Margareta

Stejarul plantat de Regele Ferdinand în data de 1 mai 1923 la intrarea în fosta Comenduire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii din Timişoara, dar care s-a uscat în ultimii ani, va fi donat Facultăţii de Artă din Timişoara, în locul lui urmând să fie sădit un alt stejar, săptămâna viitoare, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.