NASA anunță că monitorizează un asteroid gigantic ce va trece pe lângă Pământ astăzi, 6 iunie. Specialiștii de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul agenției aerospațiale americanerau anunțat că asteroidul 2002 NN4 are un diametru cuprins între 250-570 metri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Deși unora li se va părea mare, asteroidul va trece pe lângă Pământ la o distanță sigură, a precizat un reprezentant JPL pentru CBS News.

Asteroidul 2002 NN4 (denumit și 163348) va trece sâmbătă pe lângă Terra la o distanță de 5 milioane de km și cu o viteză de 11,15 kilometri pe secundă Asteroidul a fost descoperit în 9 iulie 2002.

Informații despre asteroid se regăsesc pe site-ul Centrului pentru Studii privind Obiectele apropiate de Pământ (CNEOS) al NASA, care monitorizează corpurile care se apropie de Terra la o distanță mai mică de 7 milioane de kilometri. Săptămâna aceasta, mai multe obiecte sunt așteptate să zboare prin spațiu, în apropierea Pământului, potrivit datelor CNEOS.

NASA a construit o aplicație astfel încât pasionații acestor fenomene să poată urmări asteroizii care pot apărea pe cerul nopții.

Datele specialiștilor arată că există 20.000 de asteroizi în apropierea Pământului care își fac apariția ocazional.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania