25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORASpania este pregătită să primească turiștii internaționali în condiții de siguranță începând...

Spania este pregătită să primească turiștii internaționali în condiții de siguranță începând cu 1 iulie

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul Sánchez va renunța la carantină pentru turiștii străini de la 1 iulie! Acest lucru a fost decis la ședința interministerială, care a avut loc prin videoconferință, și la care au participat vicepreședinții Teresa Ribera, Nadia Calviño și ministrul afacerilor externe, Arancha González Laya, precizează RTVE.

La videoconferință au mai fost prezenți ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska; cel al Transporturilor, José Luis Ábalos; cel al Sănătății, Salvador Illa, și responsabilul cu industria, comerțul și turismul, Reyes Maroto.

Ședința a fost convocată pentru a analiza aspecte precum ridicarea carantinei pentru vizitatorii străini, și impunerea unor măsuri care să permită sectorului turistic să organizeze sezonul de vară în siguranță, și să garanteze în condiții de securitate, vacanța a milioane de oameni în Spania.

În acest context, Spania este pregătită să primească turiștii internaționali în condiții de siguranță începând cu 1 iulie. Acest lucru va salva o parte din sezonul turistic, garantând în același timp, condiții de securitate sanitară maximă și minimizând riscul reapariției virusului prin importurile din străinătate.

Odată ce a marcat data deschiderii sezonului turistic în calendar, Spania va continua mai intens ca niciodată să colaboreze cu partenerii europeni pentru a defini regulile de deschidere a sezonului turistic. Guvernul încearcă să găsească reguli comune pentru redobândirea libertății de mișcare în Spațiul Schengen (+ Regatul Unit) în ceea ce privește garanția securității, siguranța sănătății sanitare și transparența.

De asemenea, Spania se angajează să aibă o deschidere treptată, coordonată și nediscriminatorie între regiunile cu aceeași situație epidemiologică.

Se studiază posibilitatea deschiderii unor rute sigure cu țări terțe din afara UE, care au condiții epidemiologice adecvate și bazate pe criterii de reciprocitate. Această posibilitate va fi decisă de către Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Până la sfârșitul lunii iunie, toate destinațiile turistice spaniole vor finaliza procesul de ieșire din izolare și vor intra în „noua normalitate”, astfel încât, să poată primi în siguranță turiști, atât la nivel național, cât și internațional.

În acest sens, s-au desfășurat lucrări multiple de securitate, astfel încât, întregul lanț de valoare turistică din Regatul Spaniei să implementeze măsurile igienico-sanitare maxime pentru reducerea riscului de contagiere.

De la 1 iulie nu va mai exista carantină. Se lucrează la nivel european, astfel încât să existe protocoale, verificări comune, care să garanteze securitatea și siguranța tuturor turiștilor.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: RTVE

Articole recente

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Mai multe articole de același fel