Ansamblul Folcloric al Județului Alba a susținut duminică seara un spectacol folcloric extraordinar în Piața Cetății din Alba Iulia. A fost primul eveniment cultural cu public organizat în județul Alba după declanșarea pandemiei de COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Spectacolul susținut de ansamblul folcloric, alături de interpreții Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută și Dorina Narița, a inclus suite instrumentale și vocal instrumentale din Ardeal. Dirijorul evenimentului a fost Alexandru Pal.

Intrarea la spectacol a fost liberă, în limita a 250 de participanți, care au trebuit să respecte o serie de reguli stricte de distanțare socială și de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Luni, publicul este invitat la un nou eveniment, de această dată de muzică clasică, alături de Cvartetul de coarde ,,Augustin Bena” al Județului Alba.

Cvartetul va susține un recital cameral, în program fiind incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.

Evenimentul va începe la ora 18.00.

Cele două spectacole au fost organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia.

Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât spectatorii să intre pe rând, respectând distanțarea socială și fiind incluși într-un triaj epidemiologic. Astfel, la intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.

Intrările în spațiul delimitat vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit de către S.C. AVB Professional Management S.R.L., în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public.

Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol.

(FOTO: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania