Medicul Virgil Musta: Distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru atunci când intrăm în zone aglomerate, în zone cu risc

Data:

Masca de protecție și distanțarea socială vor deveni “noua normalitate”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. Acesta a precizat că este important ca oamenii să încerce să ducă o viață firească, respectând însă normele de igienă și distanțare socială, informează B1 TV.

„Noua normalitate implică niște reguli pe care va trebui să le respectăm permanent. În primul rând, este grija față de sănătatea noastră, pentru că s-a constatat că formele severe de boală au fost la persoanele cu comorbidități importante. Dacă avem mai multă grijă de sănătate, dacă facem mai multă mișcare și sport, dacă ne alimentăm bine, dacă evităm stresul și luăm toate celelalte măsuri pentru o viață mai sănătoasă, sigur teama noastră de a face această boală va fi mai mică. Igiena este un element esențial pentru sănătatea noastră. Eu cred că trebuie să păstrăm deprinderile pe care le-am dobâdit odată cu această pademie. Nu în ultimul rând, distanțarea socială și purtarea măștii vor trebui să intre în cotidianul nostru atunci când intrăm în zone aglomerate, în zone cu risc. (…) Acum, sigur că este prea devreme (pentru renunțarea la purtarea măștilor – n.r.). Totul depinde ce cifre. Dacă vom avea cazuri sporadice de boală, intră în discuție acest lucru, dar în niciun caz atât timp cât noi încă avem peste 100 de noi cazuri de infecție zilnic. Suntem încă în perioadă pandemică și atât timp cât există aceste cazuri, cât există transmiterea comunitară a bolii, este prematur să vorbim de a nu purta masca în spațiile închise”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit B1 TV.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.

Zeci de elevi și studenți participă la prima ediție a Asthmathon by OncoGen căutând soluții pentru a schimba calitatea vieții pacientului alergic/astmatic

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, Asociația OncoGen și partenerii organizează, în zilele de 14 – 15 mai a.c., la sediul OncoGen Timișoara, un eveniment inedit: prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).