Cum va arăta Skateparkul Rozelor din Cluj-Napoca, după reabilitare și extindere. Primăria a semnat contractul de proiectare și execuție

Primăria Cluj-Napoca a semnat la începutul acestei luni contractul pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere a Skateparkului Rozelor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Licitația a fost atribuită firmei Sport Play Systems, iar durata de realizare a investiției potrivit contractului este de 15 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.

Proiectul prevede extinderea zonei de agrement de la 1.050 de metri pătrați la 20.157 de metri pătrați și reabilitarea ariei existente a parcului. În urma lucrărilor, parcul va beneficia de facilități moderne – zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare și grupuri sociale automate.

Valoarea totală a investiției, proiectare și execuție, este de 3.158.000 milioane de lei (TVA inclus).

“Skatepark Rozelor va deveni unul dintre cele mai moderne parcuri de profil din țară, urmărind să creștem calitatea facilităților oferite celor ce practică sporturi urbane precum skateboardingul. Spațiul va fi capabil să găzduiască evenimente sportive de înaltă calitate și de ce nu, să fie introdus în circuitul internațional al competițiilor de specialitate”, a explicat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai frecventate parcuri din municipiul Cluj-Napoca de către iubitorii de sporturi extreme.

Clujenii au votat proiectul referitor la extinderea și reabilitarea acestuia în cadrul procesului de Bugetare participativă. Primăria Cluj-Napoca a preluat inițiativa astfel propusă și a dezvoltat proiectul, urmând strategia pe care a urmat-o în acești ani, de creștere a calității spațiului public și extindere a zonelor verzi din oraș.

Ioana Pop