fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEDSP-urile vor evalua de urgență ce spitale pot relua internările și operațiile...

DSP-urile vor evalua de urgență ce spitale pot relua internările și operațiile pentru pacienții non-COVID

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Sănătății a cerut marți direcțiilor de sănătate publică din țară să evalueze de urgență situația în spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu COVID-19 pentru reluarea internărilor și intervențiilor chirugicale programate și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID.

Potrivit unui ordinului al ministrului Sănătății de la sfârșitul lunii trecute, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu coronavirus pot asigura, cu avizul direcțiilor de sănătate publică, asistența medicală și pacienților non-COVID-19, dacă există circuite funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea sau transferarea tuturor pacienții internați către alte spitale.

“Am cerut astăzi direcțiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate, a modului în care sunt separate complet circuitele funcționale pentru pacienții infectați de cei neinfectați și să identifice toate măsurile necesare astfel încât se fie eliberate avizele necesare reluării activității în spitalele de fază 1, 2 și cele suport. Voi începe și o evaluare personală a situației în aceste unități pentru că primesc semnale din partea pacienților neinfectați cu noul corornavirus care nu primesc asistența medicală de care au nevoie. Suntem într-o nouă fază epidemiologică și trebuie să redeschidem spitalele pentru bolnavi, chiar dacă menținem măsurile de prevenție și limitare a răspândirii SARS-CoV -2”, a declarat ministrul Sănătații, Nelu Tătaru.

Articole recente

Sebastian Burduja anunță un memorandum pentru Valea Jiului

Ministrul Energiei anunţă o nouă eră pentru Valea Jiului, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

Captură de 1,5 milioane de euro la vama Nădlac II

Ce au găsit polițiștii într-un TIR care mergea spre Republica Moldova

Mai multe articole de același fel

Cancerul – a doua cauză de deces în România

Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România, a declarat consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate Diana Loreta Păun, care a afirmat că "prin solidaritate şi prin angajament comun" poate fi învinsă această ameninţare asupra sănătăţii.

FEDERAȚIA SĂNĂTATEA: GUVERNUL DĂ O PALMĂ ANGAJAȚILOR DIN DOMENIUL SANITAR

Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.