15.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAInundații în Harghita. Zeci de case și peste o sută de gospodării...

Inundații în Harghita. Zeci de case și peste o sută de gospodării inundate

Publicat în

spot_img
spot_img

Subsolurile a aproximativ 70 de case şi peste 100 de curţi şi gospodării din localitatea Căpâlniţa au fost inundate marţi seara, în urma unei ploi torenţiale care a dus la ieşirea din matcă a râului Homorodul Mic, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că, potrivit primarului comunei, în zonă a plouat abundent, timp de o oră, cu peste 100 litri/mp.

La faţa locului, situaţia este evaluată de autorităţile locale, împreună cu prefectul judeţului, Ion Proca, şi inspectorul-şef al ISU Harghita, iar pompieri militari din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, ajutaţi de voluntari de la serviciul pentru situaţii de urgenţă Căpâlniţa, acţionează pentru scoaterea apei din pivniţele oamenilor.

De asemenea, marţi seara au fost inundate şi subsolurile a trei case de locuit şi a unui bloc de locuinţe din oraşul Vlăhiţa.

La faţa locului acţionează Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vlăhiţa şi un echipaj de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie.

Judeţul Harghita se află sub mai multe avertizări de cod galben şi portocaliu de ploi abundente, dar a fost emis şi un cod roşu hidrologic pe râul Homorodul Mare şi pârâul Brădeşti, ce vizează depăşirea cotelor de pericol.

ISU Harghita a trimis locuitorilor din zonă şi un mesaj RO-ALERT, prin care avertizează despre pericol.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu pentru râul Homorodul Mic, privind depăşirea cotelor de inundaţie, dar şi mai multe coduri galbene de depăşire a cotelor de atenţie pe afluenţii râului Olt, pe râurile Târnava Mare şi Târnava Mică şi pe afluenţii râului Mureş. (AGERPRES)

(FOTO: Arhivă)

Articole recente

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Plângere penală împotriva antrenorilor lotului național de gimnastică de la Deva

Amalia Puflea, o gimnastă de 15 ani din Bârlad, a amenințat cu sinuciderea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată de comportamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean.

Mai multe articole de același fel