Consiliul Județean (CJ) Cluj a lansat site-ul dedicat noului Plan de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ)- www.patjcluj.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Adresat atât specialiștilor cât și publicului larg, noul portal conține o serie de studii riguros documentate, care delimitează principalele direcții și priorități de dezvoltare a județului Cluj în plan teritorial, diagnostice ce stau la baza elaborării viitoarei Strategii de Dezvoltare Teritorială a Județului.

Site-ul pune la dispoziția tuturor celor interesați expertiza unei echipe complexe formate din 40 de specialiști, respectiv peste 2.500 de pagini de analiză și 11 studii de fundamentare realizate în domenii precum planificare și dezvoltare teritorială, arhitectură, patrimoniu cultural, geografie, sociologie, economie, infrastructură, mediu, etc. Site-ul cuprinde și peste 350 de hărți specializate.

“Fiind în stadiul de analiză și elaborare, Consiliul Județean Cluj încurajează atât specialiștii cât și toate persoanele interesate să formuleze, în perioada următoare, propuneri de completare a proiectului noii strategii destinate dezvoltării teritoriale a Clujului, astfel încât, la finalul perioadei de implementare, județul să beneficieze de un P.A.T.J. solid și coerent. Elaborarea noului Plan de Amenajare a Teritoriului Județului reprezintă un demers unic în România, Consiliul Județean Cluj fiind primul din țară care a recurs la expertiza Băncii Mondiale, general recunoscută în domeniu”, a anunțat miercuri CJ Cluj.

Acordul de asistență tehnică cu Banca Mondială a fost încheiat în primăvara anului trecut, pe o durată de 25 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania