Medicii de la secția de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal din Făgăraș vor putea salva viețile pacienților aflați în stare gravă cu ajutorul a două aparate de ventilare primate ca donație de unitatea medicală.

Aparatele, în valoare de 156.000 de lei, au fost donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Potrivit Primări Făgăraș, achiziția a fost posibilă datorită grantului în valoare de 36.000 de euro oferit de BRD prin Fondul de Urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare. Ventilatoarele au fost comandate încă din luna martie, însă abia acum au putut fi livrate. Lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.

Organizația neguvernamentală a mai donat, în 13 mai, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de peste 42.000 de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului din Făgăraș, iar în ultimele luni a donat echipamente de protecție.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.