fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVAparate de ventilare donate Spitalului Municipal din Făgăraș

Aparate de ventilare donate Spitalului Municipal din Făgăraș

Publicat în

spot_img
spot_img

Medicii de la secția de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal din Făgăraș vor putea salva viețile pacienților aflați în stare gravă cu ajutorul a două aparate de ventilare primate ca donație de unitatea medicală.

Aparatele, în valoare de 156.000 de lei, au fost donate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului.

Potrivit Primări Făgăraș, achiziția a fost posibilă datorită grantului în valoare de 36.000 de euro oferit de BRD prin Fondul de Urgență gestionat de Asociația pentru Relații Comunitare. Ventilatoarele au fost comandate încă din luna martie, însă abia acum au putut fi livrate. Lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.

Organizația neguvernamentală a mai donat, în 13 mai, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de peste 42.000 de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului din Făgăraș, iar în ultimele luni a donat echipamente de protecție.

Ioana Pop

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

APM Brașov: A început evaluarea efectivelor speciilor de animale strict protejate 

Agenția pentru Protectia Mediului Brașov anunță că se desfășoară acțiunea de evaluare a speciilor de animale strict protejate: urs, lup, râs și pisică sălbatică – monitorizarea de primăvară.