Centrul de spitalizare cu 350 de paturi de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfiinţează, după ce ISU Cluj a început, marţi, demontarea amenajărilor destinate pacienţilor cu forme uşoare de COVID-19, dar care n-au fost folosite deloc.

“Sunt solicitări de competiţii sportive şi alte evenimente care trebuie să se desfăşoare în BT Arena. În acest moment nu se justifică blocarea acestui spaţiu”, a declarat prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

El a adăugat că în această decizie s-a ţinut seama de evoluţia epidemiologică din judeţ, în acest moment fiind înregistrate doar 35 de cazuri de COVID-19.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, spune că toate bunurile spitalului vor fi depozitate în spaţiile inspectoratului şi că, dacă situaţia epidemiologică o va impune, paturile pot fi montate la loc în maximum trei zile.

Sala Polivalentă BT Arena a fost transformată într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19 în cursul lunii mai, dar n-a fost nevoie de folosirea acestuia. (AGERPRES)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania