Primăria Satu Mare a început lucrările de amenajare a complexului sportiv „Dinamo”, printr-un proiect derulat în colaborare cu Federația Română de Fotbal.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Baza Sportivă „Dinamo” va cuprinde un teren de fotbal cu gazon sintetic, cu dimensiunile de 100 x 60 m, aceste dimensiuni fiind acceptate şi pentru desfăşurarea competițiilor oficiale și a unor meciuri de categoriile B şi C. Vestiarele au fost deja reabilitate și urmează să se refacă și terenul de baschet. 

”Baza sportivă Dinamo a intrat într-un amplu proces de modernizare și reconfigurare. În colaborare cu Federația Română de Fotbal va fi amenajat un teren de fotbal omologat pentru Liga a 2-a. Va fi o bază sportivă unică în nord-vestul țării și va veni în sprijinul multor echipe care în timpul sezonului rece sunt nevoite să plece în Ungaria pentru antrenamente. Această bază sportivă va fi deschisă atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru cei care vor să practice sportul de masă”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gabor.

Proiectul presupune amenajarea unei piste de atletism din material tartan, a pistei şi gropii cu nisip pentru săritura în lungime și montarea unui sistem complet pentru iluminarea  nocturnă a terenului, cu patru stâlpi de 20 de metri, cu reflectoare şi sisteme paratrăsnet, precum și a tribunei cu 200 de locuri.

Federația Română de Fotbal sprijină acest proiect prin contribuția financiară pentru amenajarea gazonului sintetic și prin achiziționarea unui utilaj pentru curățarea terenului.

Municipalitatea va amenaja și o parcare modernă care va pune la dispoziție sute de locuri de parcare.

Lucrările sunt executate de Atlas Sport Târgu Mureș, iar valoarea totală a contractului este de aproape 3.000.000 de lei cu TVA. Termenul de finalizare este de 6 luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania