Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă (foto), a dat la Digi24 o declarație referitoare la comunicatul patronatelor din turism, care au anunțat miercuri că vor da în judecată Guvernul dacă în 15 iunie nu se deschid restaurantele din hoteluri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Nu e niciun fel de contradicție între ce le-am comunicat la discuții și deciziile anunțate. Sunt reguli stabilite în baza cărora se iau aceste decizii. Am spus că vom face relaxarea graduală în funcție de criterii epidemiologice. Acum, pentru 15 iunie, restaurantele în spații închise rămân cu risc ridicat din punct de vedere al răspândirii infecției. După 15 iunie nu se vor deschide restaurantele, e o chestiune legată de sănătatea oamenilor. N-aș vreau să fiu în situația lor, să îmi expun reputația deschizând un spațiu închis aflat în proprietate și să apară un caz de infectare acolo”, a declarat Ionel Dancă la Digi24.

Citește și

Patronatele din turism vor da Guvernul în judecată pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie

(FOTO: Facebook / Guvernul României)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania