Un medic care știa că este infectat cu COVID-19 a intrat în contact cu pacienți și cu colegi din spital. Procurorii au deschis dosar penal

Data:

Un medic de la Spitalul Județean din Arad este anchetat de procurori pentru că nu a stat în izolare, ci s-a prezentat la unitatea medicală, deși cunoștea că este infectat cu COVID-19.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a înregistrat un dosar penal cu privire la acest caz la sfârșitul săptămânii trecute, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, în 25 martie anul acesta, medicul de la Spitalul Județean din Arad s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane.

“În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…), precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, au transmis procurorii într-un comunicat de presă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Eveniment inedit în Arad: Expoziție internațională cu machete de trenuri

Peste 20 de colecţionari din Austria, Ungaria şi România vor expune la Complexul Muzeal Arad, de vineri până duminică, machete de trenuri şi clădiri feroviare într-un circuit interactiv cu o lungime de 120 de metri de cale ferată, garniturile în miniatură care vor anima evenimentul fiind de la locomotive cu aburi până la trenuri de mare viteză.

Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.