Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus miercuri înlocuirea măsurii reţinerii cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Alexandru Bălan, vloggerul cunoscut sub numele de “Colo”, care este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică, informează agerpres.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. – să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta – postarea în spaţiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, a anunțat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Potrivit sursei citate, procurorii au reţinut că, în luna august 2019, bărbatul ar fi realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care şi-ar fi instigat urmăritorii şi abonaţii să realizeze infracţiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane.

Citește și

Vloggerul ”Colo”, cel care a incitat la violarea minorelor, a fost reținut de polițiști

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania