Facilități fiscale pentru firme și promovarea turismului city-break. Măsuri pentru redresarea economiei locale, la Oradea

0
62

Consiliul Local Oradea a aprobat miercuri o serie de măsuri pentru susținerea relansării activităţii hotelurilor, cafenelelor, restaurantelor, prin scutiri de impozite şi alte facilități.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, una dintre măsuri este reducerea impozitului pe clădiri cu 20% pentru proprietarii clădirilor nerezidenţiale – persoane fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

De asemenea, s-a decis scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri datorate de către concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă a unei clădiri proprietatea publică ori privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă, în perioada în care s-a instituit starea de urgenţă au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică.

O altă măsură este susţinerea promovării turismului de tip city – break prin agenţiile de turism din ţară. Municipalitatea va renunţa la taxa hotelieră de pe o zi, dacă agențiile vând pachete turistice de cel puţin două zile în Oradea.

“Sperăm ca pachetul de măsuri să fie operaţional în cel mai scurt timp, pentru ca operatorii din turism să poată profita de el, cât mai rapid, în timpul sezonului estival”, a declarat Florin Birta.

(SURSA FOTO: oradeaheritage.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania