Klaus Iohannis despre PSD, care se opune prelungirii stării de alertă: “În fața unei boli ești precaut sau ești prost”

Data:

Președintele Klaus Iohannis a declarant, joi, că politicienii care se opun prelungirii stării de alertă  “fug după voturi”. Acesta a explicat că raportările zilnice ale noilor cazuri de infectări arată clar că virusul este încă “între noi” și că, în eventualitatea izbucnirii unui focar guvernul are nevoie de instrumente pentru a veni în sprijinul medicilor, instrumente pe care nu le mai pot avea dacă nu va fi prelungită starea de alertă.

”Acum, din păcate, nu s-a terminat, cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede. Guvernul trebuie să aibă pârghiile să ia măsuri atunci cand se impun”, a declarat Klaus Iohannis, citat de HotNews.

Președintele a mai spus că dorește o formă mai simplă a stării de alertă.

”Este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot trimite ordine care să vină în sprijinul medicilor. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari,(..) nu putem să ne târguim. Vedeți că sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, atunci vom avea o nouă fază de relaxare peste două săptămâni”, a mai declarat Iohannis.

El a respins argumentele opoziției potrivit cărora este nevoie ca specialiștii să prezinte noi ”dovezi” care să justifice prelungirea stării de alertă, comentând că cifrele raportate zilnic cu privire la numărul de cazuri de îmbolnăviri și decese vorbesc de la sine.

”Am văzut că sunt unii politicieni care fug după voturi și spun să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă ei altele decât cele comunicate zilnic? Virusul este între noi. În fața unei boli ești precaut sau ești prost”, a conchis șeful statului.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Presedinte e intruchiparea intelepciunii, desigur numai un prost poate fi de alta parere decit dinsul.

Comments are closed.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.
%d blogeri au apreciat: