VIDEO. Bărbat imobilizat de un polițist din Reșița cu genunchiul pe gât, asemenea lui George Floyd. Poliția Română a pornit o anchetă

0
155

Conducerea Poliției Române a demarat o anchetă la Poliția Reșița, după apariția unor imagini cu polițiști imobilizând un bărbat cu genunchiul pe gât. Potrivit Poliției Române, incidentul a avut loc în 20 mai, cu cinci zile înainte de moartea George Floyd în Minneapolis, căruia i-a fost aplicată aceeași metodă, informează Digi24.ro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Filmarea a fost prezentată miercuri seara de un post central de televiziune.

„La data de 20 mai a.c., pe raza municipiului Reșița s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje din cadrul Poliției Municipiului Reșița. Pe timpul efectuării cercetării la fața locului a acestui eveniment rutier, a izbucnit un conflict spontan între două persoane aflate în mulțimea adunată lângă perimetrul accidentului. Având în vedere numărul mare de oameni strânși la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului și degenerării situației, polițiștii au acționat imediat pentru imobilizarea persoanelor implicate în conflict. Acestea au fost îndepărtate din mulțime și conduse la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale. Totodată, Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin a dispus verificări interne cu privire la modul de intervenție a polițiștilor în acest caz, în funcție de rezultatul acestora urmând a fi aplicate măsuri legale.

Din dispoziția șefului Poliției Române, Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări cu privire la evenimentul petrecut în data de 20 mai a.c., pe raza municipiului Reșița, județul Caraș Severin. Precizăm că, la nivelul Poliției Române se manifestă toleranță zero față de orice încălcare a legii, indiferent de calitatea persoanelor și se vor dispune măsuri în consecință, de fiecare dată când vor fi constatate abateri de la prevederile legale”, a transmis Poliția Română într-un comunicat.

(FOTO: Captură video)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania