ISU Sălaj a anunțat că în urma avertizării de fenomene meteorologice cod roșu ce a vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie, averse torențiale pentru județul Sălaj, cu valabilitate în data de 11.06.2020, în intervalul 15.10 – 15.40, s-au înregistrat efecte negative în municipiul Zalău. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase și anume pentru a scoate apa din câteva imobile, gospodării, curți, și garaje inundate. De asemenea au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuți sau de alte elemente de construcție desprinse de pe imobile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Au fost emise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, iar la nivelul unității a fost activată grupa operativă.

S-a intervenit in municipiul Zalău pe străzile Crișan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bdul Mihai Viteazul, Dumbrava, Gheorghe Doja și Păcii.

A mai fost afectat și imobilul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, unde s-a spart un geam spart, și o grădiniță (Speranța) din Zalău, de unde apa s-a retras.

În localitatea Crișeni, s-a intervenit la două acoperișuri avariate a unor gospodării.

(FOTO: Captură YouTube)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania