fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLA fost desemnat constructorul primului tronson de autostradă din Sălaj. Ministrul Transporturilor:...

A fost desemnat constructorul primului tronson de autostradă din Sălaj. Ministrul Transporturilor: „Suntem pregătiți să semnăm contractul”

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri, pe şantierul din Biharia, că „azi, Compania Naţională de Drumuri a anunţat rezultatul procedurii pentru primul tronson de autostradă din judeţul Sălaj, respectiv pentru cei 13 kilometri dintre Zimbor şi Poarta Sălajului”.

„Mă bucur să dau această veste bună românilor, sălăjenilor în special şi tuturor celor care aşteaptă să circule pe Autostrada Transilvania. De asemenea, tronsonul Biharia-Borş şi Iernud-Cheţani sunt în stadiul fizic de peste 90%, ceea ce înseamnă că cei 24 de kilometri vor fi daţi în trafic în acest an”, a declarat ministrul Bode.

De asemenea, ministrul a subliniat că tronsoanele dintre Nădăşelu şi Chiribiş sunt „dezgropate după ani şi ani de tergiversări”.

„Suntem pregătiţi să semnăm contractul pentru Zimbor-Poarta Sălajului, pentru Nuşfalău-Suplacu de Barcău şi pentru toate celelalte tronsoane dintre Nădăşelu şi Chiribiş, pentru că în acest an Autostrada Transilvania a prins viaţă. Şi nu sunt declaraţii de intenţie, sunt fapte aşa cum sunt cele pe care azi le puteţi vedea. Mă bucur să fac parte din Guvernul Ludovic Orban, guvernul care a decis să dezvolte România, să construiască România”, a afirmat ministrul Bode.

Ministrul Transporturilor a participat vineri, alături de premierul Ludovic Orban, la semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru tronsonul 3C2 Biharia- Chiribiş din Autostrada Transilvania, în lungime de 28,55 kilometri, între asocierea de firme condusă de Trameco şi CNAIR. Valoarea contractului este de 388,552 milioane de lei. (AGERPRES)

–––––-

Potrivit informațiilor ECONOMICA.NET, câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu o ofertă de 680,40 milioane de lei.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel