Consiliul Județean (CJ) Maramureș și Primăria Baia Mare finanțează în comun, cu peste două milioane de lei, dotarea sălii de operaţii Chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență din Baia Mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit șefului CJ Maramureș, Gabriel Zetea, investiția făcută de cele două administrații aduce Spitalul Judeţean de Urgenţă mai aproape de obiectivul de a pune în funcțiune un compartiment de chirurgie cardiacă performant, care va asigura accesul maramureșenilor, și nu numai, la intervenții chirugicale care, în prezent, se efectuează doar în spitalele universitare.

“Susținerea unităților spitalicești în asigurarea unor servicii medicale eficiente și performante a reprezentat mereu o prioritate pentru administrația județeană, iar faptul că, în decursul unui an, aproximativ 200 de maramureșeni dintre cei aproximativ 2000 care înregistrează un infarct au nevoie de chirugie cardiacă, urgentează și mai mult necesitatea unei astfel de investiții”, a declarat Gabriel Zetea.

Administrația județeană vine cu o finanțare de 1.031.000 de lei, din care vor fi cumpărate: o masă de operaţie chirurgie cardiacă şi toracică, un ecocardiograf doppler de înaltă performanţă cu sondă transesofagiană, un defibrilator intern cardiac cu padele, trei monitoare funcţii vitale de tip hemodinamic invaziv, trei paturi ATIși un aspirator chirurgical.

Primăria Baia Mare va susține financiar achiziţia sistemului de circulaţie extracorporală, în valoare de 1.046.000 lei, care va asigura punerea în funcțiune a blocului operator.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania