fbpx
spot_img
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECompartiment de chirurgie cardiacă performant, cu finanțare în comun de la Consiliul...

Compartiment de chirurgie cardiacă performant, cu finanțare în comun de la Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Maramureș și Primăria Baia Mare finanțează în comun, cu peste două milioane de lei, dotarea sălii de operaţii Chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență din Baia Mare.

Potrivit șefului CJ Maramureș, Gabriel Zetea, investiția făcută de cele două administrații aduce Spitalul Judeţean de Urgenţă mai aproape de obiectivul de a pune în funcțiune un compartiment de chirurgie cardiacă performant, care va asigura accesul maramureșenilor, și nu numai, la intervenții chirugicale care, în prezent, se efectuează doar în spitalele universitare.

“Susținerea unităților spitalicești în asigurarea unor servicii medicale eficiente și performante a reprezentat mereu o prioritate pentru administrația județeană, iar faptul că, în decursul unui an, aproximativ 200 de maramureșeni dintre cei aproximativ 2000 care înregistrează un infarct au nevoie de chirugie cardiacă, urgentează și mai mult necesitatea unei astfel de investiții”, a declarat Gabriel Zetea.

Administrația județeană vine cu o finanțare de 1.031.000 de lei, din care vor fi cumpărate: o masă de operaţie chirurgie cardiacă şi toracică, un ecocardiograf doppler de înaltă performanţă cu sondă transesofagiană, un defibrilator intern cardiac cu padele, trei monitoare funcţii vitale de tip hemodinamic invaziv, trei paturi ATIși un aspirator chirurgical.

Primăria Baia Mare va susține financiar achiziţia sistemului de circulaţie extracorporală, în valoare de 1.046.000 lei, care va asigura punerea în funcțiune a blocului operator.

Ioana Pop

Articole recente

Sistare alimentare cu gaze naturale pentru consumatorii din localitatea Vulcan

Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din...

Dublă lansare de carte la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

Evenimentul este găzduit de Galeria Indecis, în parteneriat cu Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Program bogat și multă distracție la ediția cu numărul 26 a Zilelor Orașului Satu Mare

Evenimentul are loc în 24-26 mai. Vezi programul complet

International Staff Week la Universitatea Politehnica Timișoara, cu oaspeți din 16 țări

Universitatea Politehnica Timișoara organizează în perioada 20-24 mai 2024 cea de-a doua ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus+, cu tema „Sinergii în lumea academică: cultivarea alianțelor, facilitarea interculturalității și promovarea durabilității”.

Mai multe articole de același fel

Gabriel Zetea, candidat PSD pentru Consiliul Județean: ”Suntem aleși pentru patru ani de zile și trebuie să finalizăm proiectele în decursul unui mandat” (PE)

Zilele trecute, în orașul Târgu Lăpuș a avut loc lansarea candidaților PSD din Țara Lăpușului, aici unde omenia și hotărârea oamenilor se împletesc. Deputatul PSD Gabriel Zetea, candidatul social-democraților pentru Consiliul Județean a arătat că în Țara Lăpușului promisiunile trebuie îndeplinite și cuvântul dat trebuie respectat cu sfințenie. CMF: 21240002

Gabriel Zetea: ”Nelu Dragos candidează cu încredere pentru un nou mandat de primar în comuna Gârdani!” (PE)

În timp ce unii primari lasă să treacă decenii întregi fără să înregistreze proiecte notabile realizate pentru comunitate, există lideri precum Nelu Dragoș, primarul din Gârdani, care redefinește ce înseamnă progresul și eficiența în administrația locală. CMF: 21240002