Guvernul Greciei a anunțat, vineri, că își va deschide pe deplin toate aeroporturile pentru zboruri din străinătate și toate trecerile de frontieră la 1 iulie. Toate feriboturile vor fi, de asemenea, funcționale de la această dată.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În timp ce a prezentat măsurile actualizate pentru sezonul turistic, ministrul turismului, Harry Theoharis și ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias, au făcut următoarele anunțuri:

  • Aeroporturile elene vor primi toate zborurile din străinătate începând cu 1 iulie.
  • Restricțiile pentru zborurile din Italia, Olanda și Spania vor fi ridicate începând cu 15 iunie (când se vor permite primele zboruri din străinătate, dar numai pentru aeroporturile internaționale din Atena și Salonic). Se interzic zborurile din Marea Britanie și Turcia cel puțin până la sfârșitul lunii iunie.
  • Restricțiile actuale pentru sosirea iahturilor din străinătate sunt menținute, cu excepția iahturilor cu echipaje care nu transportă pasageri. Toate ambarcațiunile din alte țări vor putea intra fără restricții la 1 iulie, cu excepția navelor de croazieră, ale căror operațiuni vor fi oprite în continuare, până când se vor lua alte decizii.
  • Odată cu deschiderea tuturor aeroporturilor către zboruri străine, șapte puncte de frontieră interioară vor fi, de asemenea, deschise pe deplin la 1 iulie (care nu au fost însă dezvăluite de către purtătorul de cuvânt al guvernului).

„Planul nostru este cuprinzător și am efectuat deja exerciții de urgență”, a spus Theocharis.

Ministrul a adăugat că pe aeroporturi vor avea loc testări aleatorii pentru noul coronavirus, iar vizitatorii vor fi obligați să aștepte rezultatele testelor la un hotel desemnat în prealabil Guvernul elen a decis și instituirea unei carantine de 1 zi la un hotel pentru rezultate negative și o carantină de 14 zile pentru cele pozitive.

Sursa: https://greece.greekreporter.com/

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania