O ploaie torenţială urmată de scurgeri de pe versanţii muntoşi a inundat, vineri seara, mai multe gospodării, străzi şi drumuri din municipiul Sighetu Marmaţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit acestuia, ploile torenţiale au inundat mai mult străzi şi curţi situate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în zona Câmpu Negru, strada Dealul Cetăţii.

“Aici, aproximativ 20 gospodării au fost afectate. Situaţii similare s-au înregistrat în zonele Iapa şi Valea Hotarului. La faţa locului se acţionează cu două motopompe pentru a scoate apa din gospodării (…) Scurgerile şi torenţii de pe versanţii muntoşi din apropierea municipiului Sighetu Marmaţiei au transportat aluviuni şi material vegetal, colmatând parţial sistemul de canalizare”, a spus Dan Bucă.

Acesta a mai precizat că scurgerile de apă din zona montană au afectat peste 10 km de drum urban din municipiul Sighetu Marmaţiei.

De asemenea, n-au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, a precizat că la faţa locului intervine Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei cu două motopompe, un autocamioan şi o autospecială, opt subofiţeri şi un ofiţer.

“Din primele noastre estimări, au fost inundate 40 de curţi cu apă, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină în două gospodării pentru evacuarea apei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania