Ultimele componente ale aparatului Real Time-PCR de diagnosticare a infecțiilor cu COVID-19 au ajuns la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Reșița. Noul aparat realizează 96 de teste la trei ore, iar suma alocată pentru achiziționarea acestuia este de 1,1 milioane lei, a anunțat Consiliul Județean Caraș-Severin.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Linia de PCR este completă, spațiul din incinta spitalului, destinat acestui aparat este amenajat. În zilele ce urmează, se va proceda la instruirea personalului medical responsabil cu investigațiile de acest tip”, a declarat șeful Secției Laborator din cadrul SJU Reșița, dr. Corina Tănăsie.

În ultimele ședințe ale CJ Caraș-Severin au fost aprobate importante alocări de bani principalelor unităților spitalicești din județ, cele mai însemnate sume fiind direcționate SJU Reșița.

“De la începutul anului, Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat unităților spitalicești din județ, în total, 3,8 milioane lei, din care aproape 2,8 milioane lei Spitalului Județean de Urgență Reșița. Acest ultim aparat achiziționat este de un real ajutor pentru că probele recoltate pacienților ce se prezintă la SJU Reșița nu vor mai fi trimise la Timișoara, ci vor fi prelucrate la Reșița, iar rezultatul va fi obținut în maxim 3 ore”, susține președintele administrației județene, Silviu Hurduzeu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania