fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECOLOGIEPeste 1200 de locuitori din Regiunea de Vest primesc finanțare prin programul...

Peste 1200 de locuitori din Regiunea de Vest primesc finanțare prin programul naţional „Casa Verde Fotovoltaice”

Publicat în

spot_img
spot_img

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a finalizat evaluarea cererilor de finanțare depuse în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”.

Peste 12.700 de solicitări au fost eligibile pentru finanţare, listele finale fiind publicate joi pe site-ul instituției, www.afm.ro. Suma totală care ar urma să fie finanțată după prima sesiune este de 252 milioane de lei.

În Regiunea de Vest urmează să fie semnate 1.230 de contracte, în sumă totală de 24.300.000 de lei.

Având în vedere că, după evaluarea cererilor de finanțare depuse în prima sesiune, bugetul alocat nu a fost epuizat, s-a luat decizia reluării etapei de înscrieri începând cu toamna acestui an, până la epuizarea sumei de 536 de milioane de lei accesate de instituţie în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Casa Verde Fotovoltaice este un program care a generat un interes uriaş în rândul românilor, dovadă fiind numărul extrem de mare de cereri. Pentru că fondurile alocate pentru finanţarea programului nu au fost epuizate, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, am luat decizia organizării unei noi sesiuni în toamna anului 2020. Pornind de la experiența primei ediții, în calitate de preşedinte al AFM, intenţionez să promovez modificări majore, care să conducă la simplificarea procesului de înscriere în program, la micșorarea duratei evaluării proiectelor și la extinderea plajei de instalatori. De asemenea, invit toți solicitanții care nu au obținut finanțarea în prima ediție să reaplice în toamnă”, a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Andreea Kohalmi – Szabo.

Prin Programul „Casa Verde Fotovoltaice” beneficiarii au putut obține până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

Principalele motive de respingere a solicitărilor au fost generate de informațiile și dosarele incomplete încărcate de către instalatori sau care conțineau documente expirate și/sau erori. În plus, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluționate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare.

Ioana Pop

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Unsprezece situri de importanţă comunitară, desemnate arii speciale de conservare

Unsprezece situri de importanţă comunitară, între care Cheile Lăpuşului, Comana, Munţii Ciucului şi Castanii comestibili de la Buia, judeţul Sibiu, au fost desemnate arii speciale de conservare, anunţă Ministerul Mediului.

Peste 1000 tineri din Regiunea Centru au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei

Peste 1000 de elevi și cadre didactice din 12 școli, alături de alți cetățeni din Regiunea Centru, au alergat la ediția a IX-a a Crosului Europei, preluând mesajul transmis din partea Uniunii Europene, de a se implica în acțiuni de protejare a mediului înconjurător.

La Cluj a fost lansat Hub-ul naţional M100, dedicat neutralităţii climatice

Hub-ul naţional M100 (Mirror Mission Cities Hub România M100) are rolul de a sprijini implementarea obiectivului Misiunii "100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în 2030" de a facilita accesul la surse de finanţare din fonduri europene, destinate acţiunilor de combatere a schimbărilor climatice şi de accelerare a eforturilor de limitare a încălzirii globale