Primul spectacol al Teatrului Național din Târgu-Mureș, după suspendarea activității

0
27

Teatrul Naţional din Târgu-Mureş anunţă primul spectacol în aer liber: „Toate mi se întâmplă numai mie“, în curtea interioară a Teatrului

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

După ce în luna martie, din cauza situaţiei epidemiologice, Teatrul Naţional Târgu-Mureş a trebuit să îşi suspende activitatea la scenă, instituția a anunțat joi prima reprezentaţie cu public, prilej cu care inaugurează şi un nou spaţiu. Astfel, one-man show-ul „Toate mi se întâmplă numai mie“, bazat pe texte de Mihai Ignat, va fi reprezentat duminică, 14 iunie, ora 21.00, în Curtea interioară a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

″Spectacolul regizat de Laura Moldovan pune în valoare talentele comice ale tânărului actor Cristian Iorga, care întruchipează multiple ipostaze ale celui căruia ghinionul pare să îi fi devenit nume de familie. Fie că vrea să îţi găsească jumătatea (sau măcar o aventură pasională) pe internet şi stabileşte o întâlnire într-un loc public, cu rezultate memorabile nu în cel mai bun sens al cuvântului, fie că ajunge în faţa psihologului şi îi destăinuie cele mai incomode întâmplări sperând să primească un sfat eficient, fie că se trezeşte la capătul răbdării şi începe să creadă că salvarea se află pe lumea cealaltă, personajul ajunge în faţa publicului, căruia îi face o demonstraţie de umor tragic şi de ambiţii ratate, care maschează un caracter sensibil şi plin de iniţiativă. Efervescent, surprinzător, ireverenţios şi, pe alocuri, tandru, „Toate mi se întâmplă numai mie“ spune trei poveşti în care vom recunoaşte o fărâmă din aşteptările noastre neîmplinite pe care le-am întâmpinat fie printr-un hohot de râs ironic, fie printr-o criză de nervi sau de plâns eliberatoare. În orice caz, spectacolul va avea un rol terapeutic. Îndrăzniţi să vi se întâmple o seară cu haz nebun şi cu tâlc amar pe texte ale autorului piesei de mare succes „Crize sau Încă o poveste de dragoste“″, au anunțat reprezentanții Teatrul Naţional din Târgu-Mureş.

Instituția precizează că este obligatorie respectarea normelor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19: măsurarea temperaturii prin termoscanare, menținerea distanței sociale, purtarea măștii şi folosirea soluțiilor dezinfectante puse la dispoziţie.

Accesul se va face pe poarta de lângă intrarea la Sala Mică.

Biletele în format fizic pot fi achiziționate de la casieria de la Sala Mică, în ziua reprezentaţiei, începând cu ora 20.00, iar biletele în format electronic pot fi procurate online AICI.

Abonamentele stagiunii 2019-2020 rămân valabile şi pot fi folosite pentru achiziţionarea biletelor la acest spectacol.

Spectacolul durează 1 oră şi 30 minute (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Spectacolul va avea supratitrare în limba maghiară.

În caz de vreme nefavorabilă, reprezentaţia va fi reprogramată pentru data de 15 iunie, la ora 21.00.

(FOTO: Cristina Gânj)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania