O postare populistă, cu limbaj de maidan, a fost scrisă, vineri, pe pagina oficială de Facebook a PSD. După ce au creat haos, profitând de greșeala guvernului Orban, anunțând cu surle și trâmbițe “trei zile fără restricții” la finalul stării de urgență, pesediștii vin, acum, alimentând o oarecare masă pe oameni care nu mai vor niciun fel de restricții și care susțin că virusul nu există… Deși numărul de infectări crește în fiecare zi, PSD vrea revenirea la o viață normală. Lucru pe care toată lumea și-l dorește, de altfel, dar e greu de pus în practică în condițiile în care majoritatea specialiștilor avertizează că pandemia nu s-a terminat și pericolul este, încă, foarte mare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Toți cei care considerați că nu sunt motive întemeiate pentru o nouă stare de alertă sunteți proști! V-a spus-o președintele vostru în direct!”, este începutul postării PSD, făcând referire la o declarație a președintelui Iohannis de joi, în care acesta spunea “orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli, ori ești precaut, ori ești prost. Una din două!”.

Iohannis a revenit asupra declarației în cursul zilei de joi, explicând ce a vrut să spună și cerându-și scuze dacă a lezat pe cineva. “Dacă cineva, prin acea afirmație a mea, s-a simtit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienți sau posibili pacienți, nu m-am referit nici la persoane care nu au informație. Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării. Fiindcă în discuția avută (cu presa – n.red.) a fost vorba de oameni care sunt informați, care cunosc datele despre epidemie și mie mi se pare inadmisibil ca o persoană publică, care cunoaste datele problemei, să încerce să ducă acțiunile autorităților, îngrijorările oamenilor, în ridicol”, a explicat președintele.

“Toți cei care doriți să știți ce se va întâmpla, ce veți putea face sau nu, de săptămâna viitoare, trebuie să așteptați până pe 16. Doar atunci veți putea citi în Monitorul Oficial ce a decis haoticul guvern liberal. Eventual tot spre miezul nopții, cum v-au obișnuit…

Prostie? Sfidare? Aroganță? Da, toate la un loc! Aceasta este #Românianormală promisă de Președinte și implementată de Orban!

PNL îi sfidează pe români și vrea să-i țină în restricții aberante pentru alte 30 de zile. Vom modifica starea lor de alertă. Exclus să mai stăm alte 30 de zile văzând cum bolnavii sunt lăsați la porțile spitalelor și economia se duce de râpă. Ei vor doar să dea tunuri și să-și premieze incompetenții cu carnet de partid. Voi, restul, nu existați! Și nici măcar nu se sfiesc să v-o transmită verde în față!

Noi am învățat să-i ascultăm pe români. Vom transforma starea de alertă băgată pe gât țării de Orbannis în traseul optim întoarcerii către normalitate!”, se încheie apoteotic postarea social democraților. Atât președintele Iohannis, cât și prim ministrul Orban și specialiștii în sănătate au explicat, zilele trecute, de ce este necesară prelungirea stării de alertă și după data de 15 iunie. Pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare în cazul unor noi focare sau a creșterii îngrijorătoare a

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania