Site-ul www.produsdehunedoara.ro, platformă a Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara, devine funcțional (A)

0
137

Site-ul www.produsdehunedoara.ro , o inițiativă a Consiliului Județean Hunedoara și Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara, devine funcțional începând cu data de 15 iunie 2020.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prin intermediul acestei platforme on-line, micii și marii producători locali, artizanii și meșterii populari din județul nostru vor fi prezentați și promovați, astfel încât consumatorii care doresc să cumpere produse autohtone să aibă la dispoziție un instrument modern și facil de informare. Site-ul este structurat în patru mari categorii: Produse Agricole, Meșteri Populari, Artizanat și Produse de Artizanat, Magazine și Mari Producători, iar cei care vizitează platforma au posibilitatea de a filtra rezultatele căutării în funcție de zona etnografică de proveniență a produselor, dar și în funcție de tipul acestora: produse apicole, dulcețuri, siropuri, lactate și brânzeturi, fructe și legume, uleiuri, produse de panificație și așa mai departe. Consumatorilor le sunt propuse produse ecologice, tradiționale sau atestate ca produs montan, acestea fiind etichetate corespunzător în interiorul secțiunilor.

O abordare distinctă s-a încercat în cazul meșterilor populari și artizanilor locali, în cazul acestora fiind create ecusoane prin care aceștia se prezintă și spun povestea meșteșugului sau a îndeletnicirii lor. Și această secțiune este structurată pe categorii distincte, astfel încât cei interesați pot găsi manufacturieri de obiecte din piele, lemn, confecții tradiționale, ceramică, icoane sau alte asemenea produse.

În site, rezultatele căutărilor nu vor returna doar informații și imagini de prezentare, ci și date de contact ale producătorilor, denumirea și adresa magazinelor sau a piețelor din care aceste produse pot fi cumpărate sau comandate.

Întrucât www.produsdehunedoara.ro reprezintă un proiect amplu și în continuă dezvoltare, invităm pe această cale să se înscrie pe această platformă cât mai mulți asemenea producători locali, precizând că această facilitate de promovare online le este oferită în mod gratuit. Înscrierea poate fi solicitată prin e-mail, la adresa adeh_hd@yahoo.com.

În paralel cu site-ul www.produsdehunedoara.ro, funcționează în continuare pagina de Facebook și grupul cu aceeași denumire, create deja pe această platformă de socializare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania