Lucrările de reabilitare a Unității de Primire Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean din Oradea intră în ultima etapă și este necesară mutarea temporară în următoarele trei luni a activității Urgenței.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Activitatea de asistență medicală de urgență se va muta într-un ansamblu de 43 de containere modulare dotate cu toate facilitățile, amplasate în actuala parcare a ambulanțelor. Constructorul a început asamblarea modulelor în configurația solicitată de personalul medical de la UPU.

Potrivit Primăriei Oradea, pentru a nu perturba activitatea de la Urgențe, transportul pacienților la UPU și staționarea ambulanțelor a fost redirecționată. În acest sens, traficul rutier din zona Spitalului Județean va fi modificat astfel:

1. Zona delimitată cu garduri de protecție din parcarea publică din fața Spitalului Județean este destinată exclusiv ambulanțelor.

2. Traficul auto dinspre str. Gheorghe Doja va fi deviat prin parcarea publică spre str. Louis Pasteur, cu indicator rutier obligatoriu la stânga.

3. Traficul auto dinspre str. Gheorghe Doja, între alveola dintre cele 2 zone de parcare dintre blocuri și accesul în zona delimitată a celei de a doua parcări va fi permis doar ambulanțelor SAJ și SMURD.

4. Accesul auto dinspre str. Louis Pasteur către Spital va fi restricționat, accesul fiind permis doar riveranilor: rezidenți ai blocurilor de la nr. 102, nr. 104 și nr. 106, respectiv bolnavi, pacienți și însoțitori ai acestora, care vor folosi aceeași rută de la pct. 2.

5. Accesul spre parcarea interioară a Spitalului va fi disponibil doar ambulanțelor SAJ, SMURD și ale clinicilor private.

6. Accesul dinspre str. Louis Pasteur în a doua zonă de parcare se va face în limita locurilor disponibile, fără a fi necesară montarea unor indicatoare rutiere suplimentare.

7. În caz de urgențe majore sau aflux mărit al ambulanțelor la UPU, este posibilă staționarea acestora pe banda 1 a străzii Gh. Doja, în dreptul containerelor.

8. Circulația pietonilor nu va fi afectată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania